NijmegenNieuwsbord.nl

Oscar Autoverhuur Schudt Traditionele Autoverhuurmarkt Door Elkaar met Innoverende Auto-abonnementsdienst

De Deense start-up Oscar Autoverhuur heeft in de laatste twee jaar de Nederlandse autohuurmarkt succesvol verstoord en lanceert in Nijmegen een nieuwe, innovatieve auto-abonnementsdienst. Deze dienst biedt gebruikers een lange termijn alternatief voor het bezitten van een auto.

Volgens Dannie Hansen, medeoprichter van Oscar, is er een verschuiving in de mentaliteit rondom auto-eigendom. Hij gaf aan dat “auto-abonnementen in alle demografische groepen steeds populairder worden. De meeste gebruikers kiezen het abonnementsmodel vanwege de verhoogde flexibiliteit en niet het onderhoud van de auto zelf te hoeven doen.”

Het bedrijf Oscar werd in 2021 en 2022 door de Deense Kamer van Koophandel verkozen tot “Beste E-commerce Startup” en heeft in de korte tijdsbestek van twee jaar al meer verhuurlocaties geopend in Denemarken dan Sixt, Europcar en Avis gecombineerd. Recentelijk heeft Oscar met succes meer dan 100 locaties in heel Nederland ge├»ntroduceerd.

Het bedrijfsmodel van Oscar stelt lokale autodealers in staat om de competitieve markt van autoverhuur te betreden met voertuigen die anders toch maar stilstaan. Dealen kunnen hun “leenauto’s”, lease-autorettournes of auto’s die niet snel genoeg worden verkocht, verhuren via het platform. Dit resulteert in een nieuwe inkomstenstroom voor lokale ondernemers.

Dit betekent dat Oscar Autoverhuur ook bijdraagt aan de lokale economie van Nijmegen door samen te werken met vier autodealers in de regio: Mulders, Rijken Auto’s B.v., Koos Van Elk Automotive in Huissen en Heteren.

Met zijn disruptieve aanpak en het aanbieden van flexibele en onderhoudsvrije oplossingen kan Oscar de traditionele autoverhuurmarkt blijvend veranderen. Met de introductie van de nieuwe abonnementsdienst ziet de toekomst van de autoverhuur branche er nog flexibeler en gemakkelijker uit.